Skocz do zawartości
turborzeznik

eFPSy eFPSy eFPSy! niestabilne ale inaczej niż zwykle

Rekomendowane odpowiedzi

Siema,

 

mam problem z fpsami raczej dość  dziwny. Problem w tym że nie trzymają się na stałym poziomie np. fps_max 300 i fpsy sobie skaczą od 260 do 290 nigdy nie zablokują się na równych 300 pomimo że mocy obliczeniowej na to wystarcza i to spokojnie. Po wpisaniu fps_max 400 sytuacja jest ta sama, z tym że fpsy idą o ok. 100 w górę czyli będą sobie skakać od 360 do 390, analogicznie jest przy fps_max 500, 600 i 700 a nawet 1000, nigdy nie jest tak że wpisując fps_max 300, fpsy zablokują się na 300 i cały czas jest ich 300, z mniejszymi wartościami też próbowałem, też są wahania.

 

np. w Left4Dead2 mam cały czas 299-300fpsów bez jakichkolwiek dropów.

 

w obu przypadkach najwyższe ustawienia graficzne.

 

PC

i7 8700K

RTX 2080 DUKE od MSI

16GB ramu, 3200Mhz cl15

dysk ssd na M.2 samsung evo700

mobo MSI gaming M5 na z370

 

temperatury pod pełnym obciążeniem.

CPU max 52

GPU max 72

 

rozdzielczość 1680x1050 @60Hz refresh

 

gdzie szukać problemu? czy program nVidia experinece  odinstalować?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Taktowanie jest okej. 

 

Dodaj do parametrów startowych:

-threads +mat_queue_mode 2

Jak je dodać:

 

Parametry startowe ustawiamy we właściwościach gry na steam.

1. Przejdź do swojej biblioteki gier na steam i znajdź w niej Counter-Strike: Global Offenisve
2. Kliknij PPM na CS:GO a następnie przejdź do właściwości - znajdziesz je na samym dole.
3. Przejdź do zakładki Ogólne a następnie kliknij na USTAW OPCJE URUCHAMIANIA Wyświetli ci się pole w którym możesz wpisać swoje parametry startowe.

 

I daj znać jak wtedy będzie stać FPS.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Cześć, odkopuję jeszcze raz temat. Po ok 2 miesiącach zrobiłem sobie ponownie test fpsów na tej mapce w grze fps_benchmark czy jakos tak i jakimś cudem z średniego wyniku 429fps dzisiaj mam 330! jak?! żadnych zmian w sprzęcie nie dokonywałem więc jak to możliwe że nagle straciło się aż 100fps czyli w moim przypadku około 25%?! dodam że temperatury cały czas w normie CPU 56 GPU 62 przy max obciążeniu, taktowania również prawidłowe

Edytowane przez turborzeznik

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się


×