I hate everyone 0 Posted September 6, 2019 Share Posted September 6, 2019 Witam.Mam problem z wymianami na steam,wszystkie oferty kończą się wstrzymaniem na 15dni (są w chmurce). Mam aplikacje na androida steam guard powiązaną z moim steam.Na steam loguję się za pomocą kodu.Każda oferta wymiany może się składać się z 1 przedmiotu(powyżej są anulowane) ,potwierdzam wymiane w aplikacji i wyskakuje komunikat o wstrzymaniu na 15 dni. Być może mam jakoś blokadę na steam ? Jak dokonywać wymian tak aby trwały max 1 dzień ? Link to post Share on other sites
Casp3r 371 Posted September 6, 2019 Share Posted September 6, 2019 A zmieniałeś hasło? bo jak zmienisz to nie mozna kupować z rynku i sie wymieniac przez 15 dni Link to post Share on other sites Cegiełki
I hate everyone 0 Posted September 6, 2019 Author Share Posted September 6, 2019 45 minut temu, michuba02 napisał: A zmieniałeś hasło? bo jak zmienisz to nie mozna kupować z rynku i sie wymieniac przez 15 dni Hasło jest bez zmian. Myślę że tu chodzi o jakoś blokadę ze strony aplikacji (w tel).Steam na telefonie mam może 2 tygodnie.Pewnie dla nowych uzytkowników śą jakieś wymogi ,czasu ochrony steam. To są jedynie domysły. Link to post Share on other sites
Casp3r 371 Posted September 6, 2019 Share Posted September 6, 2019 14 minut temu, pawel9093 napisał: Hasło jest bez zmian. Myślę że tu chodzi o jakoś blokadę ze strony aplikacji (w tel).Steam na telefonie mam może 2 tygodnie.Pewnie dla nowych uzytkowników śą jakieś wymogi ,czasu ochrony steam. To są jedynie domysły. ok a zmieniałeś nr tel? Albo jezeli to nie to to wył i wł jeszcze raz bo może to jest błąd (steam guard) Link to post Share on other sites Cegiełki
Head Admin Dante 1,278 Posted September 6, 2019 Share Posted September 6, 2019 Dla nowych użytkowników SG jest ograniczenie na handel. Jeśli dobrze pamiętam to na miesiąc jest wstrzymane wszystko na 15 dni, tak jak mówisz. 1 Link to post Share on other sites Cegiełki
I hate everyone 0 Posted September 14, 2019 Author Share Posted September 14, 2019 (edited) OK,Stworzyłem nową ofertę wymiany składającą się z 11 przedmiotów.Zatwierdziłem wymianę w aplikacji steam. Problem w tym że u znajomego do którego wysłałem przedmioty,wyskakuje komunikat anulowana.Przedmioty do mnie nie wróciły,nie dostałem żadnego komunikatu o anulowaniu czy potwierdzeniu oferty. W zakładce historia wymian, widnieje zapis dokonano wymiany (załączony screen) z kolei w zakładce szczegóły historii wymiany nic nie ma. Drugi screen od znajomego. Może ktoś się spotkał z czymś takim ? Edited September 14, 2019 by pawel9093 Link to post Share on other sites
I hate everyone 0 Posted September 14, 2019 Author Share Posted September 14, 2019 Już wszystko w porządku.Dzięki za pomoc. Link to post Share on other sites
Head Admin Dante 1,278 Posted September 29, 2019 Share Posted September 29, 2019 Link to post Share on other sites Cegiełki
Recommended Posts